Be the bondscoach: welke 11 moeten volgens jou Estland een pak slaag geven?
i

Beeldbewerking Sportnieuws

Be the bondscoach: welke 11 moeten volgens jou Estland een pak slaag geven?

admin • 12:24, 09-09-2019 / Laatste Update: 03:41, 05-01-2024

De euforie in eigen land kan zo'n beetje niet groter zijn! Nadat 'we' in Hamburg Duitsland met 2-4 versloegen, wacht vanavond de kers op de taart: Estland. Wint Oranje in Tallinn, dan is de aansluiting met koploper Noord-Ierland gevonden, maar welke 11 spelers moeten hier volgens jou voor zorgen?

Je zou denken dat na de klinkende zege op Duitsland de opstelling appeltje-eitje is. Veel trainers zouden volgens het 'never change a winning team'-principe namelijk exact dezelfde spelers het veld insturen tegen Estland. Toch zijn er ook wat kritische noten. Zo kreeg PSV-back Denzel Dumfries flink wat kritiek om z'n oren en trokken veel mensen hun wenkbrauwen op bij de vaste basisplaats van Marten de Roon. Aan jou dus de zware taak om jouw stem te laten horen en te bepalen wie er in de Baltische Staat zullen spelen.

Tactiek

We zullen je het niet te lastig maken. Je hoeft niet te bepalen of we met de punt naar voren of achteren spelen. Alleen welke namen jij kiest. We spelen - zoals gewoonlijk - in een 4-3-3-formatie. Aan jou dus de altijd lastige taak om te bepalen wie op doel staat en de 3 voornaamste linies vormen.

*Let op! Sommige spelers kunnen op meerdere posities uit de voeten. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat wanneer je een speler hebt gekozen op de ene positie, hij niet meer op een andere positie kan spelen!

Keeper

Jasper Cillessen heeft dan 2 keer mogen vissen (waaronder 1 strafschop), maar Ronald Koeman lijkt over deze positie niet te twijfelen. Geldt dat ook voor jou, of heeft Kenneth Vermeer of Jeroen Zoet jouw voorkeur?

[poll id="1659"]

Linksback

Gaat Daley Blind wederom als linksback starten of wordt het tijd voor een gewaardeerde Premier League-kracht? De keuze is aan jou!

[poll id="1660"]

Centraal duo

Is het duo Van Dijk-De Ligt überhaupt nog weg te denken? Misschien wel als het aan jou ligt! Joël Veltman en Nathan Aké zitten de twee nadrukkelijk op de hielen. En dan maakte Aké ook nog eens een uitstekende indruk als invaller.

[poll id="1661"]

Rechtsback

Nog 1 positie achterin die moet worden vervuld: de rechtsback. De kritiek op Denzel Dumfries was opnieuw niet mals, dus aan jou de keus om hem wel of niet te vervangen.

[poll id="1662"]

Middenveld

Een hoop tactische keuzes moeten hier worden gemaakt. Speel je aanvallend of verdedigend en laat jij Marten de Roon 'gewoon' staan? Tijd om te kiezen!

[poll id="1663"]

Rechts- en linksbuiten

Hoewel Quincy Promes en Ryan Babel erg sterk speelden, kloppen ook Feyenoord-uitblinker Steven Berghuis en goudhaantje Donyell Malen op de deur. Kies maar!

[poll id="1664"]

Spits

Zeg het maar, staat Memphis opnieuw in de punt van de aanval, of moet Ronald Koeman tegen het stugge Estland voor een (kop)sterke spits kiezen? Of wordt het iemand anders met snelheid in de spits?

[poll id="1665"]