Benfica opent seizoen met zege

00:21, 18-08-2014 / Laatste Update: 09:49, 13-12-2023

LISSABON - Benfica heeft zondag in de eerste wedstrijd van het Portugese voetbalseizoen Paços de Ferreira verslagen. De regerend kampioen won in eigen huis met 2-0.

De bezoekers hadden na 10 minuten op voorsprong kunnen komen in het Estádio da Luz, maar een strafschop was niet aan Manuel José besteed. Na 25 minuten was het raak aan de andere kant. Maxi Pereira bracht de ploeg uit Lissabon aan de leiding. In de tweede helft bepaalde Eduardo Salvio de eindstand op 2-0. Ola John viel bij Benfica in de 87e minuut in voor de Braziliaan Lima.

SC Braga staat op doelsaldo bovenaan in de Primeira Liga na een ruime thuiszege (3-0) op Boavista.

Sporting Lissabon bleef zaterdag steken op een gelijkspel bij Académica Coimbra. De nummer twee van vorig seizoen kwam vroeg op voorsprong via André Carrillo, maar Rafael Lopes maakte in blessuretijd gelijk. Sporting stond toen al met 10 man nadat William Carvalho er na een uur af moest met zijn tweede gele kaart.

FC Porto, vorig seizoen derde, won vrijdag al met 2-0 van Marítimo Funchal. Ruben Neves zette de thuisploeg na 10 minuten op voorsprong, waarna Jackson Martínez in de laatste seconden voor de 2-0 zorgde.