Bizar verhaal: De Guzman vocht met technisch directeur Napoli
i

Pro Shots

Bizar verhaal: De Guzman vocht met technisch directeur Napoli

admin • 10:01, 19-11-2018 / Laatste Update: 16:40, 08-01-2024

De voetbalcarrière van Jonathan de Guzman is niet altijd een stijgende lijn geweest. Inmiddels maakt de Canadese international van Oranje weer naam in Duitsland, bij Eintracht Frankfurt. Daarvoor, bij Napoli, maakte hij het nodige mee, zo vertelt hij aan De Volksrant.

Hardnekkige blessure

In 2014 werd De Guzman voor 7.5 miljoen euro overgenomen door Napoli van Feyenoord. Na een sterke start, zorgde een buikwandblessure voor problemen. De dokter werkte niet mee aan een extern onderzoek en verklaarde de gehavende De Guzman fit. Vervolgens vielen de resultaten tegen en kreeg De Guzman te maken met de technische leiding.

"Ze geloofden niet dat ik nog last had. Ik kon wel lopen, maar niet aanzetten of voluit schieten. Ze dachten dat ik het verzon, dat ik me aanstelde. Dat werd zo vaak tegen me gezegd dat ik ging twijfelen aan de signalen van mijn eigen lijf. Het was sick", vertelt de voetballer.

'Je moet weg'

Het werd echter nog erger. De Guzman moest op het matje komen bij technisch directeur Cristiano Giuntoli. Zelfs Dick Advocaat deed nog een woordje voor de international, maar de Italiaanse technisch directeur wilde er niets van weten. Toen De Guzman maar niet vertrok, werd hij agressief.

Giuntoli zei: ‘Je zou weggaan, je had het beloofd’. Ik zei: ‘Ik had helemaal niks beloofd’.’ En toen begon het, vertelt De Guzman. ‘Hij sloeg ineens zo in mijn gezicht. Toen werd ik gek. We begonnen te vechten, stoelen vielen om. Mijn ploegmaat Zuniga kwam erbij, haalde ons uit elkaar en zei tegen mij: pak je spullen en ga naar huis.’

De volgende dag op de club vertelde de fitnesscoach dat hij voortaan alleen rondjes mocht lopen. Vier maanden lang liep hij in zijn eentje rondjes rond het veld. De band met medespelers verwaterde. ‘Ik heb het hele jaar met die jongens gespeeld en gelachen. Niemand heeft me geholpen. Ik snap het ergens. Als ze mij helpen, zeggen ze van de club: what the fuck doe jij met die gast?’