Blind neemt na ophef contact op met Cocu

Blind neemt na ophef contact op met Cocu

admin • 19:43, 05-10-2015 / Laatste Update: 04:15, 13-12-2023

Na alle ophef over zijn beperkte contacten met de trainers van PSV en Feyenoord heeft bondscoach Danny Blind maandag contact opgenomen met PSV-coach Phillip Cocu. De bondscoach belde tijdens de training van PSV en Cocu heeft hem daarna teruggebeld, vertelde de PSV-trainer maandag op PSV TV.

Afgelopen weekeinde ontstond er rumoer over het gebrek aan contact tussen Blind en de trainers van de clubs uit Eindhoven en Rotterdam en het regelmatige contact dat hij wel heeft met trainer Frank de Boer van Ajax.

,,Ik denk dat het goed is dat we elkaar even hebben gesproken'', aldus Cocu. ,,Ik sta altijd open voor overleg met de bondscoach over spelers. Ik heb er ook geen problemen mee als hij niet belt. We moeten er ook niet een al te groot item van maken.''

Ophef

Er ontstond enige ophef toen Ajax-trainer Frank de Boer onlangs liet weten geregeld contact te hebben met Blind. Cocu zei vervolgens nog nooit gesproken te hebben met Blind over de Oranje-selectie. Blind onthulde in een gesprek met de NOS dat hij al drie keer had geprobeerd te bellen met Cocu, maar dat het nog niet tot een gesprek was gekomen. ,,Wellicht sta ik niet in zijn adresboek en nam hij daarom niet op.''

Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst vertelde zondag dat er na de eerste voorselectie contact was geweest met Blind, maar verder niet meer. Zondagavond kwam daar verandering in toen Eljero Elia werd opgeroepen als vervanger van Quincy Promes.

Lees ook: Touzani dolt jeugdspelers Manchester City (video)

Lees ook: Adriaanse: Ik ben bont en blauw geslagen door Feyenoord-fans

Lees ook: F1-baas: ‘Topteams hebben Verstappen in het vizier’