Bondscoach Mexico: 'Met Lozano kan het net zo gaan als bij Davinson Sánchez'
i

Getty Images

Bondscoach Mexico: 'Met Lozano kan het net zo gaan als bij Davinson Sánchez'

admin • 15:24, 06-03-2018 / Laatste Update: 00:24, 06-01-2024

Bondscoach Juan Carlos Osorio van Mexico was dinsdag op bezoek bij de training van PSV. De Colombiaan maakt een tour door Europa en bezocht afgelopen week ook voormalig PSV'er Andrés Guardado, bij Real Betis. In Eindhoven hield hij Hirving 'Chucky' Lozano in de gaten.

Osorio was onder de indruk van de intensiteit waarmee PSV trainde. ,,De sessies  hier zijn niet lang, maar wel erg intensief. Dat is een groot verschil met de situatie bij ons, waar we vaak wat meer uren met een lagere intensiteit draaien."

PSV is goede keuze

Na de training sprak hij met Lozano. ,,Het is ontzettend goed dat hij hier naar toe is gegaan. Hij is bij PSV gaan scoren en maakt kennis met een andere druk. Verkijk je overigens niet op de Mexicaanse competitie en het niveau. 4 van de 10 buitenlanders die er gaan spelen, komen er niet aan te pas en spelen nog geen wedstrijd voor hun nieuwe ploeg."

Net zoals Sánchez

Of Lozano er goed aan doet nog een jaar te blijven? Osorio die in Eindhoven werd rondgeleid door oud-PSV-trainer Guus Hiddink, durfde zich er niet over uit te laten. ,,Er zullen zich voor hem altijd clubs melden. Dat is aan hemzelf, maar het kan ook zo gaan als met Davinson Sánchez, dat is niet te zeggen nu. Wel vind ik dat hij zich hier goed kan ontwikkelen. In algemene zin moeten spelers ook altijd blijven zoeken naar hoge druk. Alleen dan ontwikkelen ze zich fysiek en mentaal het best."

WK-selectie

Osorio maakt komende week de selectie bekend voor de oefeninterlands tegen IJsland en Kroatië. Osorio ziet kansen voor een succesvol WK. ,,We hebben een zware poule bij het WK, dat is duidelijk. Het beste Aziatische land misschien wel (Zuid-Korea, red.), een ploeg die Italië en Nederland heeft uitgeschakeld (Zweden, red.) en met Duitsland een absolute topfavoriet. We hebben 13 spelers die nu in Europa actief zijn. Als er daarvan in mei ongeveer 7 of 8 goed in vorm zijn, maken we en goede kans om een hoog niveau te halen."