Braziliaans elftal traint op de Wageningse Berg

Braziliaans elftal traint op de Wageningse Berg

Harry Nijland • 01:59, 19-08-2014 / Laatste Update: 10:12, 13-12-2023

WAGENINGEN - Het nationale voetbalelftal van Brazilië heeft maandagmiddag een training afgewerkt op het veld van stadion de Wageningse Berg. Het ging weliswaar om het vrouwenteam, maar omdat het de eerste ploeg was die trainde op de nieuwe grasmat van het deels vergane stadion, was er veel publieke belangstelling.

In stadion de Wageningse Berg werd in 1992 voor het laatst een betaald voetbalwedstrijd gespeeld. Kort na de 2-1 zege op NAC ging FC Wageningen failliet. In de jaren daarna speelde het tweede elftal van aartsvijand Vitesse nog op de Berg, maar daarna raakte het stadion in verval.

Maar het tij is gekeerd. Vrijwilligers hebben het stadion opgeknapt en er ligt sinds kort een prachtige grasmat. Het naastgelegen hotel de Wageningse Berg hoopt daarmee voetbalteams te trekken voor trainingskampen. Grote droom: het Nederlands elftal.

Er zijn ook plannen om de vervallen tribunes - de oude zittribune is verboden terrein - te vervangen door nieuwe met een capaciteit van uiteindelijk 6.000 toeschouwers. De Braziliaanse vrouwen waren de eersten die in het stadion trainden. Zij gaven aan - ondanks de soms stromende regen - erg blij te zijn met de trainingsomstandigheden.

https://www.youtube.com/watch?v=lJCQ1R5ECNU&feature=youtu.be