Breinburg mist duel NEC met Volendam

Breinburg mist duel NEC met Volendam

19:07, 15-03-2015 / Laatste Update: 14:04, 13-12-2023

NIJMEGEN - Gregor Breinburg ontbreekt maandagavond bij NEC. Bij de middenvelder van de Nijmeegse eerstedivisionist is uit voorzorg loopgips aangemeten vanwege een enkelblessure. Zijn vervanger in het duel met FC Volendam is Navarone Foor.

Röntgenfoto’s hebben uitgewezen dat Breinburg niets gebroken heeft in het enkelgewricht. ,,Maar hij heeft veel last en daarom is uit voorzorg gips gezet”, verklaart trainer Ruud Brood van NEC.

Brood beschikt verder over een volledige groep. ,,Er zijn wel kleine pijntjes”, zegt de coach. ,,Bij Kevin Conboy, Sjoerd Ars, Alireza Jahanbakhsh. Maar die zijn weer niet zo hinderlijk dat ze de wedstrijd tegen Volendam moeten missen.”

Koploper NEC staat 18 punten voor op FC Eindhoven. In Nijmegen is het aftellen naar de titel begonnen. Momenteel kan de club op maandag 6 april kampioen worden. Morsen de Brabanders punten, dan schuift de datum naar voren.

,,Wij houden ons daar verder niet mee bezig”, stelt Brood. ,,We moeten ons allemaal concentreren op de wedstrijd tegen Volendam. Dat is gewoon weer een lastige klus.”

Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Santos, Foor; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe.