Clasie hoopt sterk terug te komen bij Southampton

Clasie hoopt sterk terug te komen bij Southampton

admin • 16:39, 28-10-2015 / Laatste Update: 04:45, 13-12-2023

Jordy Clasie heeft een vervelende periode achter de rug. Op de clubsite van Southampton deelt de middenvelder zijn frustraties over de blessures die hem de eerste maanden van het seizoen aan de kant hielden.

Gemiste seizoensstart

Clasie kwam afgelopen zomer voor ruim tien miljoen euro over van Feyenoord. Door blessures miste hij de seizoensstart van Southampton en de voorronde van de Europa League, waarin de ploeg van trainer Ronald Koeman werd uitgeschakeld door het Deense FC Midtjylland.

Eerste blessure

,,Ik had in mijn vijf jaar als profvoetballer nog nooit een blessure gehad en toen ik hier kwam, raakte ik geblesseerd aan mijn hamstring", vertelt Clasie op de website van The Saints. ,,We wilden er geen risico mee nemen. Ik keerde terug, speelde even mee met Southampton onder-21 en had weer een erg ongelukkig moment.

Frustrerend

De kwetsuur aan zijn enkel was niet alleen pijnlijk, maar ook een mentale klap voor Clasie. ,,Het was moeilijk, omdat het mijn eerste langdurige blessure was. Er zijn ergere blessures, maar voor mij was zes of zeven weken aan de kant staan erg lang. Het is altijd frustrerend om toe te moeten kijken bij wedstrijden, want je wilt je ploeggenoten helpen." De 24-jarige international vindt het jammer dat hij nog niks voor de club heeft kunnen betekenen. ''Ik hoop dat ik de fans in de toekomst mooie momenten kan bezorgen, want ik heb er lang uitgelegen. Hopelijk keer ik sterk terug en kan ik laten zien wat ik in huis heb.''

Lees ook: Vriendin doodsbang bij Max Verstappen in de auto (video)

Lees ook: Sportminister Spanje: Barça in Franse Ligue 1 absurd idee

Lees ook: ‘Feyenoord wint Klassieker van Ajax’