Cultkeeper legt uit: 'die joggingbroek is mijn werkkleding'

Cultkeeper legt uit: 'die joggingbroek is mijn werkkleding'

20:29, 31-03-2015 / Laatste Update: 09:30, 13-12-2023

LONDEN - Gábor Kiraly is wellicht nog wel meer bekend om zijn outfits dan om zijn kwaliteiten als doelman. De inmiddels 38-jarige Hongaar draagt vrijwel altijd een grijze joggingbroek tijdens zijn wedstrijden. "Het is mijn werkkleding", zegt Kiraly tegen de Duitse krant Bild. 

De huidige keeper van Fulham - en in het verleden van onder andere Hertha BSC, Crystal Palace en 1860 München - zegt dat hij zo'n broek eigenlijk al sinds zijn jeugd draagt ter bescherming. "Waar ik opgegroeid ben in Hongarije lagen stenen, takken en weet ik het allemaal op het veld. Om te voorkomen dat ik mijn benen telkens openhaalde, ben ik een joggingbroek gaan dragen. Dat doe ik tot op de dag van vandaag."

Het ziet er misschien wat komisch uit, maar met zijn broek schopte Kiraly het wel tot bijna 100 interlands voor Hongarije. Bovendien speelde hij 760 wedstrijden voor diverse clubs. "Daarvan heb ik er denk ik 30 tot 35 met een korte broek gekeept", geeft hij toe. "Thuis draag ik geen grijze joggingbroek hoor. Eerder een zwarte of een blauwe. De grijze trainingsbroek is mijn werkkleding."

Kiraly heeft nog altijd geen zin om het kledingstuk aan de wilgen te hangen. Na dit seizoen loopt zijn contract af bij Fulham en dan keert hij terug naar Hongarije, waar hij het doel van Szombathely zal verdedigen. "Ik hoop nog 2 à 3 jaar op het hoogste niveau van Hongerije te kunnen keepen.