De Boer: 'Ajax moet schade beperken'

De Boer: 'Ajax moet schade beperken'

admin • 10:36, 04-11-2014 / Laatste Update: 11:31, 13-12-2023

AMSTERDAM – Ajax treft woensdagavond een getergd FC Barcelona. Na 2 nederlagen op rij in de competitie, tegen Real Madrid (3-1) en Celta de Vigo (1-0), verwacht Ronald de Boer dat de Catalanen iets recht willen zetten.

“FC Barcelona staat in Spanje onder druk”, zegt De Boer tegenover De Telegraaf. “Dat vind ik niet terecht, maar na 2 nederlagen worden er altijd vraagtekens gezet."

De oud-speler van FC Barcelona denkt dat de ploeg van Luis Enrique daarom zich extra wil bewijzen. “Ik ben bang dat de spelers in de Champions League een statement naar de pers en fans willen maken. Daarom zou het wel eens een kat-en-muisspelletje kunnen worden. Als Ajax, moet je je uit de naad werken om de schade te beperken en van daaruit hopen op een sensatie. In de uitwedstrijd was Ajax tot de 2-1 totaal kansloos, maar daarna gloorde even hoop. 1 of 2 kansen krijg je altijd, dus moet je dan dodelijk zijn.”

“FC Barcelona in goede doen is voor Nederlandse topclubs onverslaanbaar”, vervolgt De Boer. “En na 2 nederlagen zou je kunnen denken dat Barça niet in de beste vorm steekt, maar tegen Celta de Vigo kregen ze volgens mij 100 kansen en scoorden ze niet.”