De struggle van Kylian Mbappé: Real Madrid biedt helft van zijn huidige salaris
Kylian Mbappé / Getty Images

De struggle van Kylian Mbappé: Real Madrid biedt helft van zijn huidige salaris

18:23, 26-01-2024

Zeventig miljoen euro. Dat is het geld wat Kylian Mbappé wil opstrijken als speler van Real Madrid. Het 'probleem' is dat de Spaanse club maar de helft van dat geld wil neerleggen.

Dus staat Mbappé voor een dilemma. Gaat hij de helft van zijn salaris inleveren om bij zijn droomclub te voetballen (zoals Bild meldt), of tekent hij bij in Parijs? Daar zou namelijk een verbeterd contract op hem liggen te wachten. PSG zou honderd miljoen euro per jaar neer willen tellen om Mbappé te behouden.

De soap gaat verder en verder. Vanaf 1 januari van dit jaar mocht Real Madrid met Mbappé in gesprek, omdat de 25-jarige superster een aflopend contract heeft. Spelers mogen dan met clubs praten over een transfervrije overstap in de zomer.

Mbappé heeft een marktwaarde van ongeveer 180 miljoen euro. Hij en zijn zaakwaarnemer willen een deel van dat geld - wat De Koninklijke dus niet hoeft te betalen, omdat hij transfervrij is - wél weer terugzien in het salaris.

Statistieken van Kylian Mbappé

Dit seizoen scoort Mbappé er ook weer op los. Hij legde er al negentien in, in zeventien Ligue 1-wedstrijden. In de Champions League scoorde hij driemaal en zes wedstrijden en in de Franse beker is hij helemaal op dreef. Met vijf goals en drie assists sloopte hij twee matige tegenstanders.