Deel Spaanse supporters keert zich tegen Piqué

Deel Spaanse supporters keert zich tegen Piqué

admin • 16:39, 07-09-2015 / Laatste Update: 08:29, 13-12-2023

Gerard Piqué werd tijdens het interlandduel Spanje tegen Slowakije (2-0) bijna non-stop uitgefloten door een deel van de Spaanse fans. De verdediger van FC Barcelona maakte na het winnen van de treble (de Spaanse titel, de Spaanse beker en de Champions league) grappen over Real Madrid en dat werd hem door veel supporters niet in dank afgenomen

Ploeggenoot Andrés Iniesta komt voor Piqué op. ,,Ik roep de mensen op om te stoppen met het uitfluiten van Gerard, we moeten het met z'n allen doen. Uitfluiten helpt daar niet bij", zei hij tegen de Spaanse sportkrant Marca.

,,Ik snap er niets van. Mensen komen naar het stadion om voetbal te kijken en we speelden heel goed. Het is smakeloos van de fans om een speler van hun eigen team uit te fluiten. Hij speelde nog bijzonder goed ook", aldus bondscoach Vicente del Bosque. Cesc Fàbregas weet dat het erbij hoort. ,,Zulke dingen gebeuren in voetbal. Wat belangrijk in zo'n situatie is, is om dit op te lossen door rustig te blijven en dat deed hij." David Silva vindt het ook niet kunnen. ,,Het is niet leuk om te horen dat een teammaat wordt uitgefloten. We hopen dat het niet meer gebeurt."

Spanje speelt op 14 november een oefenwedstrijd tegen Engeland en het is de bedoeling dat dit duel in Bernabéu, het stadion van Real wordt gespeeld. De Spaanse krant AS claimt nu echter dat de RFEF overweegt om een andere locatie te kiezen. De Spaanse voetbalbond vreest dat Piqué in het Bernabéu constant zal worden uitgefloten en heeft daar geen zin in.

Lees ook: Balotelli gaat alweer de fout in