Delano Ladan kan 1e ADO-speler uit het jaar 2000 worden
i

Angelo Blankespoor

Delano Ladan kan 1e ADO-speler uit het jaar 2000 worden

Martijn Baars • 13:39, 11-08-2017 / Laatste Update: 23:03, 12-12-2023

Delano Ladan kan vanavond de 1e ADO-speler worden die vanaf het jaar 2000 is geboren. De pas 17-jarige spits hoort al de hele voorbereiding bij de selectie en dat had hij niet durven dromen.

Ook na de komst afgelopen week van de Noorse international Bjørn Johnsen krijgt Ladan de kans van trainer Fons Groenendijk, die met Dennis van der Heijden nog een spits achter de hand heeft.

Ladan: "Ik dacht dat ik weleens zou mogen meetrainen, maar ik had niet verwacht dat ik al zo snel in de A-selectie zou komen. Dat ik er nog bij zit geeft me een goed gevoel, ik krijg steeds meer vertrouwen. Zeker als ik ook mijn doelpuntjes ga maken."

Spannend

In de voorbereiding scoorde Ladan al 6 keer. "Na de laatste wedstrijden hadden het er wel wat meer mogen zijn. Ik heb kansen gehad en die moeten er voortaan gewoon in," vindt Ladan.

De 1,77 meter lange aanvaller uit Leiden oogt rustig, maar is een beetje zenuwachtig. Niet gek ook, hij kent de eredivisie alleen maar van tv. "Om daar te spelen is een droom. Nu is het misschien wel bijna zover. Dat is spannend."

[poules_game teasertext="" team="ado-den-haag" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]