Diego Costa van onschatbare waarde voor Chelsea

20:10, 13-09-2014 / Laatste Update: 15:39, 13-12-2023

LONDEN - De topper in de Premier League tussen Chelsea en Swansea City is zaterdag hoogstpersoonlijk beslist door Diego Costa. De Spaanse spits van de Londenaren was met drie treffers de grote man bij Chelsea, dat de Welshmen met 4-2 versloeg.

Costa, deze zomer overgekomen van Atlético Madrid, trok op slag van rust de stand gelijk op het eigen Stamford Bridge. Chelsea was in de 11e minuut op achterstand gekomen door een eigen doelpunt van aanvoerder John Terry. Na rust ging het hard. Binnen 11 minuten had Costa er nog twee in liggen. Loïc Rémy, ingevallen voor Costa, tilde de stand vlak voor tijd naar 4-1, waarna Jonjo Shelvey nog wat terugdeed.

Weinig aanpassingsproblemen
Costa bracht door zijn hattrick zijn totaal in het nog prille seizoen op zeven treffers. De Spanjaard met Braziliaanse roots lijkt dan ook weinig aanpassingsproblemen te hebben in de Premier League. Mede door zijn goede spel heeft de ploeg van trainer José Mourinho nog geen punt verspeeld. Dat gold voorafgaand aan het duel in Londen ook voor Swansea, maar die club leed dus de eerste nederlaag. Desondanks is Swansea nog wel de nummer 2 op de ranglijst.