Doelman onsterfelijk na omhaal in blessuretijd (video)

Doelman onsterfelijk na omhaal in blessuretijd (video)

admin • 19:56, 28-09-2015 / Laatste Update: 09:41, 13-12-2023

Als doelman in de dying seconds mee naar voor gaan om met een omhaal de gelijkmaker uit de brand te slepen. Ricky Drury, keeper van Holbeach United, kreeg het afgelopen zaterdag voor elkaar. Door zijn onwaarschijnlijke treffer dwong hij een return af in de tweede kwalificatieronde van de Engelse FA Cup.

Holbeach United, dat uitkomt in de negende divisie in Engeland, stond kort voor het einde met 1-0 achter tegen Worcester City toen Ricky Drury mee naar voren holde bij een vrije trap. De 25-jarige doelman ramde de bal met een fraaie omhaal tegen de touwen.

Op instinct

,,Het voelt nog altijd alsof ik morgen wakker word en het allemaal slechts een droom was", vertelt Drury op de website van de FA. ,,Ik bekijk het filmpje steeds opnieuw. Het is zelfs niet iets waar ik op heb geoefend. Het gebeurde op instinct en hij ging er gelukkig in."

Geweldige taferelen

De leraar in het echte leven is nog steeds verbaasd wanneer hij zijn verhaal uit de doeken doet. ,,Ik kreeg het signaal van de bank dat ik mee mocht gaan. Ze wilden me eerste de vrije trap laten nemen, maar ik liep nog verder door. Uiteindelijk kwam de bal in de zestien een beetje achter mij. Het enige wat ik kon doen was een omhaal maken. Ik wilde meteen naar de fans rennen, maar ver kwam ik niet omdat mijn ploegmakkers bovenop me sprongen. Het waren geweldige taferelen."

Lees ook: Heerlijke actie met ‘nobona’ en panna krijgt knullig vervolg

Lees ook: Brentford ontslaat Marinus Dijkhuizen na acht duels

Lees ook: Cristiano Ronaldo deelt trailer van eigen film (video)