'Druk in Europa League net zo groot als in Champions League'
i

ANP

'Druk in Europa League net zo groot als in Champions League'

Harry Nijland • 18:24, 18-08-2015 / Laatste Update: 23:55, 12-12-2023

Frank de Boer is tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg. Dat laat de trainer van Ajax op het televisiekanaal van de Amsterdamse club weten. ,,We hebben nu een bepaalde basis staan en hopelijk kunnen we de volgende stap maken."

,,We krijgen elke wedstrijd zes, zeven kansen. Dat zijn er al meer dan tijdens de duels vorig jaar. Maar in vergelijking met vorig seizoen verwacht niet alleen het publiek meer van ons, maar wij willen ook meer. Zowel de staf als de spelers."

Fantastische voorbereiding

De Boer is tevreden over het centrale duo Joël Veltman en Jairo Riedewald. ,,Op dit moment heb ik geen reden om Riedewald of Veltman eruit te halen voor bijvoorbeeld Heitinga, of misschien wel eerder voor Viergever of Van der Hoorn. Van der Hoorn heeft namelijk een fantastische voorbereiding gehad. Hij stond op het punt Veltman te vervangen, maar had de pech dat hij twee wedstrijden geschorst was. Veltman heeft weer zijn normale niveau te pakken." Veltman zal volgens De Boer het wel wekelijks moeten laten zien. ,,De concurrentiestrijd is heel hoog. Iedereen moet goed presteren anders staan ze er langs", vervolgt de coach.

Coen Dillen

De Boer is ook te spreken over Anwar El Ghazi. De rechtsbuiten is na twee speelronden topscorer van de eredivisie met vier doelpunten. Coen Dillen, met 43 doelpunten in een seizoen recordhouder van de vaderlandse competitie, moet oppassen. De Boer: ,,Als buitenspeler hoef je niet aan de Coen Dillen Index te denken. Hij moet aan zijn spel werken, want dan kan hij nog meer gaan scoren. Het is natuurlijk fantastisch dat hij twee duels achter elkaar twee goals heeft gemaakt. Dat mag hij van mij elke week doen, maar voor mij is het belangrijkste dat hij zich ontwikkelt, het team beter wordt en dat we aan het einde van de rit bovenaan staan."

Jablonec

Ajax staat voor een belangrijke week. Donderdag wacht de heenwedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League tegen het Tsjechische Jablonec. Een week later is de return. In Nederland gaat men ervan uit dat Ajax, dat eerder deze maand werd uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League door Rapid Wien, wel even wint. ,,We moeten ervoor zorgen dat we in de poulefase van de Europa League komen. De druk is net zo groot als in de Champions League of welk ander toernooi dan ook. Ik heb het gevoel dat het team ermee om kan gaan."

Lees ook: Nieuw record voor FC Barcelona-ster Messi

Lees ook: Ajax-aanvoerder Davy Klaassen: ‘Dnipro in finale Europa League deed pijn’

Lees ook: Cristiano Ronaldo flirt met 16-jarige(!) schoonheid