Duitse voetbalclubs verwelkomen vluchtelingen

Duitse voetbalclubs verwelkomen vluchtelingen

00:34, 01-09-2015 / Laatste Update: 12:08, 13-12-2023

De roep voor asiel klinkt dezer dagen harder dan ooit in Europa. Ook de Duitse voetbalclubs laten de moeilijke kwestie niet zomaar aan zich voorbijgaan. Het afgelopen weekend pakten heel wat clubs uit de Bundesliga uit met een prachtige spandoek. Met 'Refugees welcome' reikten ze de hand uit naar de mensen in nood. Borussia Dortmund en Hannover 96 nodigden zelfs enkele vluchtelingen uit voor hun wedstrijd.

German football fans showing solidarity with refugees. Powerful message which should be shared by all humanity. pic.twitter.com/4Jhrcdz2YM

— Soccer St. (@SoccerSt_) 30 augustus 2015

Tijdens het Europa League-duel tussen Borussia Dortmund en het Noorse Odds Ballklubb mochten al zo'n 220 vluchtelingen proeven van een avondje topvoetbal in het befaamde Signal Iduna Park. Maar ook FSV Mainz en Hannover 96 bleven niet achter. Tijdens hun duel mochten afgelopen weekend zo'n 200 asielzoekers plaatsnemen in de Coface Arena.

Twee vluchtelingen werden zelfs uitgenodigd voor een rondleiding in de HDI-arena van Hannover 96. En daar bleef het niet bij. De Irakees Ihsan Khalaf en de Syriër Lokman Ali kregen zelfs de kans om te voetballen voor de club. ,,We nodigen de twee uit op proef bij de amateurs", vertelde de clubbaas Martin Kind nadat hij had gehoord dat de twee graag wilden voetballen. ,,We willen ons steentje bijdragen en deze vluchtelingen ondersteunen zodat zij op een actief niveau voetbal kunnen spelen.''

Ook de fans van Bayern München rolden een banner uit om de vluchtelingen te verwelkomen voor hun wedstrijd tegen Bayer Leverkusen.

De clubs zetten deze acties op touw nadat Angela Merkel opriep om de vluchtelingen met open armen te ontvangen in Duitsland. Ook de Duitse krant Bild begon met de steun van topvoetballers zoals Podolski en Özil een campagne voor vluchtelingen.

Lees ook: LIVE: alle geruchten en ‘done deals’ op slotdag transfermarkt