Edoardo Ceria nieuw idool FC Den Bosch

00:16, 16-08-2014 / Laatste Update: 16:22, 13-12-2023

DEN BOSCH - FC Den Bosch heeft vrijdagavond de 1e thuiswedstrijd van het seizoen met 2-0 gewonnen van VVV. Grote man was Edoardo Ceria, die beide Bossche goals produceerde.

Verdedigen
VVV trok zich vanaf het 1e fluitsignaal terug op eigen helft. FC Den Bosch had het daar lastig mee, speelde onzorgvuldig en in een te laag tempo. Terwijl het gevaar van de Limburgers beperkt bleef tot een schot van Quin Kruijsen was Den Bosch vaker dicht bij een doelpunt. Benjamin van den Broek (kopbal), Erik Quekel (2 schoten) en Maarten Boddaert (kopbal) dwongen Niki Mäenpää allemaal tot een redding.

Hands
In de 2e helft had VVV wat meer aanvallende intenties. Maar het was FC Den Bosch dat op voorsprong had moeten komen. VVV-verdediger Pim Balkestein maakte hands na een kopbal van Maarten Boddaert, scheidsrechter Sanders legde de bal op de stip. Barry Maguire zag zijn inzet vanaf 11 meter echter gestopt door VVV-doelman Niki Mäenpää.

Ceria
Even later was het toch 1-0. Edoardo Ceria trok van rechts naar binnen en schoot met zijn linkervoet prachtig raak. Hij strafte ook nog bijna balverlies in de defensie van VVV af. Ceria kwam na voorbereidend werk van Lurling en Thomassen toch aan zijn 2e treffer. Weer werkte hij af met links.