Eindelijk echt bier in plaats van 'uilenzeik' voor fans AZ

Eindelijk echt bier in plaats van 'uilenzeik' voor fans AZ

19:41, 18-08-2015 / Laatste Update: 06:12, 13-12-2023

De supporters van AZ mogen zich de komende twee thuiswedstrijden verheugen op een 'echt' biertje. De Alkmaarse club start een pilot met bier met een alcoholpromillage van 5 procent. De fans van AZ zijn al jaren bezig om het voor elkaar te krijgen, want tot dusverre kreeg men light-bier.

In het vorige stadion van AZ, de Alkmaarderhout, werd zelfs helemaal geen alcohol geschonken. Sinds het AFAS Stadion geopend is, drinken de supporters Amstel Lite met een alcoholpromillage van 2,5 procent. De supporters vonden dit bier niet alles. ,,Echt enthousiast werd eigenlijk niemand van deze 'uilenzeik'", zeggen de fans op de site van Supportersbeweging Victoria Alkmaar.

Dit bier verdween na verloop van tijd, maar de AZ-fans kregen er een light-versie van 3,5 procent alcohol voor terug. ,,Ook dat zien we dus hopelijk niet meer terug." AZ speelt op 23 augustus thuis tegen Willem II en een week later thuis tegen Roda JC. Mocht de pilot van alle kanten bevallen, dan is het de bedoeling om het biertje erin te houden.

Lees ook: Nieuw record voor FC Barcelona-ster Messi

Lees ook: Ajax-aanvoerder Davy Klaassen: ‘Dnipro in finale Europa League deed pijn’

Lees ook: Cristiano Ronaldo flirt met 16-jarige(!) schoonheid