Kopzorgen voor bondscoach El Salvador: nationaal elftal in staking

Kopzorgen voor bondscoach El Salvador: nationaal elftal in staking

admin • 19:13, 28-10-2015 / Laatste Update: 05:01, 13-12-2023

Bondscoach Ramon Maradiaga van El Salvador moet een geheel nieuwe selectie kiezen. Zijn oude ploeg is in staking gegaan uit protest tegen 'de slechte betaling en gebrekkige omstandigheden', waar­in de internationals hun werk moeten doen.

Op 13 november ontmoet El Salvador in een uitwedstrijd Mexico voor een kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018. Maradiaga, die vorige maand aantrad als bondscoach, moest tot zijn ontzetting constateren dat zijn ploeg daarvoor is weggevallen nu onderhandelingen tussen de spelers en de voetbalbond van El Salvador over betere financiële voorwaarden volledig zijn vastgelopen. De internationals liepen zondag weg uit een trainingskamp.

'Zo geef je de wapens aan de vijand'

,,Dit kost allemaal tijd'', aldus de bondscoach zonder spelers. ,,Ik heb al twee keer niet kunnen trainen en in een competitie met zulke sterke tegenstanders als de onze geef je zo je wapens gewoon weg aan de vijand.''

Nieuwe ploeg

Maradiaga wil nu volgende week een nieuwe ploeg optrommelen voor de interland in Mexico Stad, die telt voor groep A van het Concacaf-kwalificatietoernooi. Daarin spelen ook Honduras en Canada.

Lees ook: Vriendin doodsbang bij Max Verstappen in de auto (video)

Lees ook: Sportminister Spanje: Barça in Franse Ligue 1 absurd idee

Lees ook: ‘Feyenoord wint Klassieker van Ajax’