'Engeland in komende 50 jaar geen wereldkampioen'

'Engeland in komende 50 jaar geen wereldkampioen'

22:26, 21-08-2015 / Laatste Update: 01:36, 13-12-2023

De met geld smijtende clubs uit de Engelse Premier League kregen een verbaal tikje van Borussia Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke. ,,Wereldkampioen zal Engeland in de komende vijftig jaar zeker weer niet worden,'' sneerde de Duitse bestuurder bij de presentatie van de jaarcijfers van BVB. ,,En dat is geen gewaagde prognose.''

In Duitsland zien ze met lede ogen toe hoe de concurrentiepositie van de Bundesliga verslechtert ten opzichte van Premier League. Volgens Watztke kleven er echter ook nadelen aan de onbeperkte financiële mogelijkheden in Engeland. Het toenemende aantal dure buitenlanders in de Premier League - en het gebrek aan investeringen in de jeugdopleiding - zijn volgens hem funest voor de Engelse nationale ploeg. Watzke kondigde gisteren overigens aan dat Borussia meer geld voor de selectie gaat vrijmaken om zowel nationaal als internationaal weer mee te kunnen doen. De clubleiding wil er echter voor waken om door buitensporige investeringen nieuwe schulden te moeten aangaan.

Financieel gaat het met Borussia Dortmund weer voor de wind. De omzet bij de Duitse volksclub, die over ruim 50 miljoen euro aan reserves beschikt, steeg van 260 naar 276 miljoen euro. De winst liep terug van 12 miljoen tot 5,5 miljoen euro, maar dat is volgens de clubleiding vooral toe te schrijven aan de aflossing van kredieten. Daardoor is de nummer zeven van het vorige seizoen nu schuldenvrij.

Lees ook: Real Madrid-aanwinst praat tijdens presentatie in Catalaans (video)

Lees ook: FIFA 16 licht tipje van de sluier op: Bundesliga alsof je tv kijkt (video)

Lees ook: Blanc pest ‘fitte’ Van der Wiel weg bij PSG