Engelse voetbalbond wil graag verder met Hodgson

Engelse voetbalbond wil graag verder met Hodgson

admin • 19:10, 09-09-2015 / Laatste Update: 06:01, 13-12-2023

De Engelse voetbalbond Football Association (FA) is tevreden over bondscoach Roy Hodgson. Daarom wil de FA in de zomer van 2016, na het EK, om de tafel met de trainer om over een eventuele verlenging van zijn contract te praten.

Dat liet FA-baas Martin Glenn op de Soccerex Conference in Manchester weten aan Sky Sports. ,,Roy is de beste coach die we op dit moment kunnen hebben," zei Glenn. Hij liet ook weten dat Hodgson het prima vindt om pas na het EK duidelijkheid te krijgen.

Glenn, die in maart dit jaar aantrad, verdedigde in Manchester ook de beslissing om ongeveer honderd banen te schrappen bij de bond. ,,Hiermee besparen we geld dat we aan velden en coaches kunnen besteden. Toen ik begon zag ik mensen die niet eens met elkaar spraken en er werd veel dubbel werk gedaan", verklaart de bondsvoorzitter. ,,Bij onze Duitse collega's werken driehonderd mensen en wij hebben er negenhonderd."

Onder leiding van Hodgson plaatste Engeland zich overtuigen voor het EK voetbal in Frankrijk. Afgelopen zondag was zijn formatie nog met 2-0 te sterk voor Zwitserland.

Lees ook: Sergio Ramos: Piqué gooit olie op het vuur