FC Dordrecht-fan bedenkt petitie: Red Bull moet z'n club overnemen
i

Soccrates Images

FC Dordrecht-fan bedenkt petitie: Red Bull moet z'n club overnemen

Brian Vesseur • 10:32, 10-12-2019 / Laatste Update: 14:36, 07-01-2024

FC Dordrecht-supporter Tommy Kolkman was er na een nieuwe nederlaag helemaal klaar mee. Met een biertje in de hand bedacht hij met 5 vrienden dat het tijd werd voor vernieuwing bij zijn club. De seizoenskaarthouder besloot om een petitie op te starten om Red Bull zijn club over te laten nemen.

De energieblikjesgigant koopt vaker clubs voor een prikkie, om er vervolgens bakken met geld in te steken. Red Bull Leipzig en Red Bull Salzburg zijn de bekendste voorbeelden daarvan. Als de petitie 500 stemmen krijgt, gaat Kolkman hem ook echt aanbieden bij Red Bull, zegt hij.

Succes creëren

Waarom hij dit nou allemaal doet? Dat legt Kolkman uit bij AD Dordrecht: ,,Wij dachten: als mensen alleen bij FC Dordrecht komen opdagen als er succes is, dan moeten we zien dat we binnen no time succes creëren. Red Bull leek dan een goede oplossing. Die kopen een club op voor weinig geld en steken er een hoop geld in zodat het kan concurreren met de grote clubs.’’

@FootballCulture @JoopBuyt @doingthe116 @sjoerdmossou, kunnen jullie even helpen met mijn Modern Football initiatief? https://t.co/N5ODQr7Gi4 - idee geboren uit teveel bier en elke vrijdagavond verlies.

— Tommy Kolkman (@TommyKolkman) December 8, 2019