FC Oss verliest 4e duel op rij van uiterst effectief FC Eindhoven

Robert Hüsken • 00:04, 19-09-2015 / Laatste Update: 00:59, 13-12-2023

FC Oss heeft de 1e thuisoverwinning vrijdagavond nog altijd niet op zijn naam kunnen schrijven. De Ossenaren, die zelf de nodige kansen misten, verloren met 0-4 van een uiterst effectief FC Eindhoven.

FC Oss begon voortvarend aan het duel met de Eindhovenaren, al na 7 minuten zette Wouter de Vogel teamgenoot Felitciano Zschusschen alleen voor de doelman. De spits schoof de bal echter naast. FC Eindhoven was een stuk effectiever; de enige écht grote kans was meteen raak. In de 15e minuut knikte Veghelaar Anthony van den Hurk de bal na een gave vrije trap van Roald van Hout tegen het net: 1-0.

Volley Kamaci

In het vervolg hield FC Eindhoven de gelederen gesloten en probeerde FC Oss een gaatje te vinden. Dat lukte in de 35e minuut, maar Fatih Kamaci faalde oog in oog met doelman Ruud Swinkels. In de 42e minuut volleerde diezelfde Kamaci de bal fraai richting de kruising, maar opnieuw redde Swinkels. Uit de corner die volgde kreeg Rick Stuij van den Herik een enorme mogelijkheid, maar hij schoot de bal ongelukkig naast.

Na rust duurde het de vele blessurebehandelingen lang voordat de wedstrijd weer op gang kwam. De Osse fans veerden in de 63e minuut op, omdat Ossenaar Richard van der Venne zijn debuut maakte. 1 minuut later dompelde Christoph Mandiangu de fans echter alweer in rouw door de 0-2 uit een counter onberispelijk tegen de touwen te schieten.

Pijnlijke slotfase

Vervolgens kreeg FC Oss kansen via Kamaci (vrije trap en schotje) en een enorme mogelijkheid voor Seku Conneh. De spits schoot van dichtbij echter naast het doel. In de 83e minuut scoorde FC Eindhoven wel; Fries Deschilder sneed naar binnen en krulde de bal fraai in de verre hoek: 0-3. In de 85e minuut maakte Tom van Imschoot het nog erger voor FC Oss; hij pegelde de bal vanaf de rand van de zestien raak: 0-4.