FC Transfermarkt van 380 miljoen kan overal de titel pakken

FC Transfermarkt van 380 miljoen kan overal de titel pakken

21:07, 07-08-2015 / Laatste Update: 04:42, 13-12-2023

Met de start van de Premier League, dé big spender, is het tijd om de balans op te maken op de transfermarkt. AD Sportwereld formeerde een een fantasie-elftal met de getransfereerde grote jongens in Europa. Samen zijn ze 379,5 miljoen euro waard. FC Transfermarkt zou in elke grote Europese competitie meestrijden om het zilverwerk.

Keeper (€14 miljoen)
De grootste keeperstransfer moet deze zomer wellicht nog komen: David de Gea van Manchester United naar Real Madrid. In de tussentijd mag een andere opvallende getransfereerde sluitpost het doel van FC Transfermarkt verdedigen: Petr Cech. De keeper met de karakteristieke helm moest zich afgelopen seizoen bij Chelsea op de bank verbijten omdat hij Thibaut Courtois voor zich moest dulden. Chelsea wilde de concurrenten liever niet sterker maken, maar uiteindelijk gaf Mourinho zijn fiat voor de overgang naar Arsenal. Met Cech op doel versloeg Arsenal stadsgenoot Chelsea in de strijd om het Community Shield. De Tsjechische keeper is met 14 miljoen euro de 'goedkoopste' speler van het transferelftal.

Verdediging (€72,5 miljoen)
De goedkoopste linie, maar dat komt ook omdat FC Transfermarkt met slechts drie verdedigers speelt. De grootste transfer van Real Madrid is dit seizoen geen aanvaller, maar een verdediger. De Koninklijke betaalde liefst 31,5 miljoen euro aan FC Porto. De Braziliaan komt met die transfersom maar net in de top-10 van duurste verdedigers aller tijden. Die ranglijst wordt door een andere Braziliaan, David Luiz, aangevoerd. Paris Saint-Germain betaalde vorig jaar liefst 50 miljoen pond (70 miljoen euro) voor de gekrulde verdediger. Naast Danilo staat de Montenegrijn Stefan Savic. Atlético Madrid, dat deze zomer vooral in de defensie investeerde, betaalde dan wel 'slechts' 12 miljoen euro voor hem, maar Fiorentina kreeg middenvelder Mario Suárez (waarde 13 miljoen euro) erbij.  

Middenveld (€154 miljoen)
Op het middenveld een ietwat chauvinistische keuze met Newcastle-aanwinst Georginio Wijnaldum als verdedigende pion van FC Transfermarkt. Maar het is niet voor niets dat José Mourinho in een BBC-interview zei dat Wijnaldum net zo goed bij Chelsea had kunnen spelen. De Oranje-international moet op het middenveld de gaten dichten voor Angel Di María, die met 63 miljoen euro de duurste speler is van deze zomer. Vorig jaar telde Manchester United nog 75 miljoen euro voor Di María neer, maar coach Louis van Gaal liet de in Engeland ongelukkige Argentijn naar PSG verkassen. Op het middenveld geen United-aanwinst Bastian Schweinsteiger, maar zijn vervanger bij Bayern München. Arturo Vidal heeft toch wat meer loopvermogen en legt wat meer agressie in zijn spel.

Aanval (€139 miljoen)
Ook in de aanval een Oranje-international met Memphis Depay. De United-aanwinst kan net als bij PSV vanaf de linkerkant spelen, maar hij kan ook prima van pas komen in een 4-4-2-systeem. Depay moet vanaf de zijkant de oersterke Christian Benteke bedienen. De Liverpool-spits is met 46,5 miljoen euro de duurste Belg aller tijden. Op rechts staat de op één na duurste speler (€62,5 miljoen) van deze zomer: Raheem Sterling.