FC Utrecht woedend op discutabele Blom

FC Utrecht woedend op discutabele Blom

Harry Nijland • 11:54, 10-08-2015 / Laatste Update: 06:54, 13-12-2023

De rol van arbiter Kevin Blom was na Feyenoord - FC Utrecht veelbesproken. Dat begon al bij de openingstreffer van Colin Kazim-Richards, die een scherpe voorzet van Marko Vejinovic keurig binnen kopte. Blom gaf volgens FC Utrecht wel erg makkelijk een vrije trap toen Bilal Basacikoglu naar het gras ging in een duel met Sean Klaiber. En daar bleef het niet bij volgens de Utrechtenaren.

Kort na rust moest Feyenoorder Rick Karsdorp inrukken na een stevige tackle op Chris Kum. Toch was de rode kaart voor de back van Feyenoord discutabel. Voormalig arbiter Mario van der Ende vond het hooguit een gele prent. FC Utrecht kwam met een man meer op 1-1 (Sébastien Haller die een fout van Kenneth Vermeer afstrafte).

Vilhena zorgde voor de 2-1, waarna Blom weer stevig onder vuur kwam te liggen. Hij bestrafte een correcte sliding van Yannick Coertie op Bilal Basacikoglu met een strafschop die Dirk Kuyt onberispelijk benutte: 3-1. "Die penalty van Feyenoord was er honderdduizend procent zeker geen eentje", was Willem Janssen witheet. "Ik was verbaasd en boos tegelijk toen ik Blom naar de stip zag wijzen. Yannick Cortie deed helemaal niets bij Basacikoglu. Eerst heb ik was boze spelers van ons weggegooid om te voorkomen dat ze geel kregen, maar bij mezelf kwam ook stoom uit de oren."

Volgens Janssen was dat moment beslissend. "Want bij 2-1 waren we nog in de wedstrijd gebleven, nu werd het heel lastig." Haller maakte in blessuretijd nog 3-2, vanaf de stip na een duwfout van Miquel Nelom. "Daar werd volgens mij door Nelom inderdaad met twee handen geduwd", aldus Janssen. "Maar ik had op dat moment sterk de indruk dat het een goedmakertje van Blom was. Maar wel zó laat in blessuretijd dat we er helemaal niks meer aan hadden."

Lees ook: ‘Ons is verzocht de new kid alleen nog Memphis te noemen’.

Lees ook: Video: Mourinho woedend op bloedmooie verzorgster.

Lees ook: Kazim-Richards over Te Vrede: ‘Als ik hem tegenkom…’.