FC Utrecht zet NEC weer met beide benen op de grond
FC Utrecht won in De Galgenwaard met 1-0 van het onverslaanbaar geachte NEC. ©Pro Shots

FC Utrecht zet NEC weer met beide benen op de grond

16:23, 17-03-2024 / Laatste Update: 17:19, 17-03-2024

Het geluk kon de afgelopen maanden niet op bij NEC. De Nijmeegse ploeg verloor maar één keer in de laatste zestien wedstrijden, waarin onder andere Ajax en Feyenoord niet van NEC wonnen én de Nijmegenaren de finale van de KNVB Beker haalde. Maar nu staat de club weer met beide voeten op de grond.

Uit bij FC Utrecht werd zondag namelijk voor het eerst in zes duels weer verloren. De thuisclub was met 1-0 te sterk voor NEC en maakte daarmee de strijd om de play-offs weer erg spannend.

Sam Lammers was de matchwinner voor FC Utrecht. De spits maakte na een uur spelen de enige goal van de wedstrijd: 1-0. De Domstedelingen klimmen dankzij de drie punten weer over Fortuna Sittard heen naar plek acht en staat nog maar drie punten achter op nummer zes NEC.

Moeilijk programma

NEC gaat een moeilijk programma tegemoet. Volgende week komt koploper PSV op bezoek in De Goffert, daarna volgen wedstrijden tegen Fortuna Sittard, de Gelderse derby bij Vitesse en de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, waarna de bekerfinale tegen Feyenoord wacht.