Feyenoord ongewijzigd tegen Standard Luik

Feyenoord ongewijzigd tegen Standard Luik

20:36, 02-10-2014 / Laatste Update: 15:17, 13-12-2023

ROTTERDAM  - Feyenoord treedt donderdagavond in De Kuip met een ongewijzigd basisteam aan tegen Standard Luik voor de 2e wedstrijd in groep G van de Europa League. Trainer Fred Rutten zag na de royale zege afgelopen zaterdag bij Go Ahead Eagles (0-4) geen reden om zijn elftal aan te passen. Daardoor moeten onder anderen middenvelder Tonny Vilhena en aanvaller Jean-Paul Boëtius opnieuw op de bank plaatsnemen.

Het is de 1e keer dit seizoen dat Rutten vasthoudt aan zijn basisteam. Feyenoord opende vorige maand de groepsfase met een kansloze nederlaag in en tegen Sevilla (2-0), de titelverdediger in de Europa League.

Standard Luik is evenals Feyenoord matig gestart in de nationale competitie. De Belgische volksclub staat na negen duels op de achtste plaats, met 12 punten en een doelsaldo van 18-18. De ploeg van de bekritiseerde Israëlische trainer Guy Luzon wist wel de eerste groepswedstrijd in de Europa League tegen HNK Rijeka uit Kroatië in winst om te zetten (2-0).

Ronnie Stam, oud-speler van NAC Breda en FC Twente, ontbreekt bij Standard Luik door een enkelblessure. Eyong Enoh (ex-Ajax) is na zijn overstap van de Turkse club Alanyaspor om formele redenen nog niet beschikbaar.