FIFA zaak: Blatter en Platini op het matje; topman op non-actief gezet

FIFA zaak: Blatter en Platini op het matje; topman op non-actief gezet

admin • 15:45, 04-12-2015 / Laatste Update: 00:20, 13-12-2023

De corruptiezaak bij de FIFA heeft weer enkele staartjes gekregen. Zo moeten Blatter en Platini, de voorzitters van de FIFA en UEFA, zich verantwoorden bij de ethische commissie. Zij twijfelen over een verdachte betaling van 1,8 miljoen euro door Blatter aan Platini. Daarnaast heeft Media World Sports twee mensen op non-actief gezet vanwege de zaak.

Door de corruptiezaak ontbreekt Platini op de lijst van de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA. Hij vecht de schorsing aan bij het internationale hof van sportarbitrage CAS. Blatter en Platini lopen de kans op een levenslange schorsing. De Duitse rechter Hans-Joachim Eckert maakt waarschijnlijk nog voor het einde van het jaar bekend of het duo bestraft wordt.

Non-actief

Roger Huguet, topman van Media World Sports, is geschorst in verband met de corruptiezaak bij de FIFA. Eén dag na de huiszoekingen door de FBI is hij door het Spaanse moederbedrijf Imagina Group op non-actief gezet. Naast Ook bestuurder Fabio Tordin is op non-actief gezet. Media World Sports zou een van de bedrijven zijn die steekpenningen hebben betaald aan voetbalofficials, om zo marketing- en uitzendrechten te vergaren bij voetbalwedstrijden en -toernooien.