Frenkie de Jong boos op Spaanse journalisten: 'Jullie schrijven allemaal leugens op'
Frenkie de Jong, voetballer bij FC Barcelona, haalde op een persconferentie hard uit naar Spaanse journalisten. ©AP

Frenkie de Jong boos op Spaanse journalisten: 'Jullie schrijven allemaal leugens op'

06:10, 21-02-2024

Frenkie de Jong greep dinsdagavond zijn kans om Spaanse media en journalisten aan te vallen. Verbaal welteverstaan. De Nederlandse middenvelder van FC Barcelona heeft het gehad met alles wat ze over hem schrijven.

De persvoorlichter van Barça zal niet zo blij zijn geweest met zijn keuze om De Jong aan tafel te zetten tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel van FC Barcelona bij Napoli van woensdagavond. De Jong hield het niet politiek correct en 'gezellig', maar koos ervoor om de aanval te kiezen.

"Ik ben gefrustreerd en geïrriteerd", zei de Nederlander in vloeiend Spaans. "Jullie schrijven allemaal leugens over mijn contract, over mijn situatie en mijn salaris. Ik zou veertig miljoen euro verdienen. Ik ga geen bedragen noemen verder, maar dat is gewoon niet waar. Barcelona is de club van mijn dromen en ik verwacht hier nog heel lang te spelen."

Maar niet alleen de dingen die over De Jong's contract geschreven worden, vallen verkeerd in de kleedkamer van Barça. "Jullie schrijven heel veel dingen die niet waar zijn. Ik snap niet dat jullie dat doen, het zijn leugens. Ik snap niet dat ze zich niet schamen voor wat ze zeggen. Jullie hebben dingen verzonnen."