Gefrustreerde De Jong hekelt scheidsrechter Braamhaar

Gefrustreerde De Jong hekelt scheidsrechter Braamhaar

01:27, 23-08-2015 / Laatste Update: 04:14, 13-12-2023

De woede van PSV richtte zich zaterdag na het gelijkspel tegen sc Heerenveen (1-1) op scheidsrechter Eric Braamhaar. Die wees kort na rust naar de stip, toen Davy Pröpper bij een Friese hoekschop Jerry St. Juste vastpakte. Aan de andere kant smeekte Luuk de Jong in vergelijkbare situaties twee keer voor niets om een strafschop. ,,Als je consequent bent, moet je ze aan beide kanten geven", mopperde de aanvoerder van PSV.

Trainer Phillip Cocu keek de herhaling van de drie momenten een paar keer terug en trok dezelfde conclusie. ,,Het was een strafschop voor Heerenveen, maar dan moet je 'm aan de andere kant ook geven."

Terwijl Braamhaar in de catacomben van het Abe Lenstra-stadion voorbij liep, gaf De Jong zijn frustraties de vrije loop. ,,Ik snap echt niet waarom zij een penalty krijgen voor vasthouden, terwijl wij ook de hele dag worden vastgehouden. Ze zijn op zoek naar die kleine dingetjes om een doelpunt te maken en krijgen dan voor zo'n situatie nog een strafschop ook. Dat is frustrerend." Scheidsrechter Braamhaar bekende na het terugzien van de tv-beelden dat hij de bal één keer op de stip had moeten leggen voor PSV.