Go Ahead Eagles verdringt Volendam aan kop

admin • 23:20, 30-10-2015 / Laatste Update: 07:42, 13-12-2023

Go Ahead Eagles heeft vrijdag FC Volendam afgelost aan kop van de Jupiler League. Volendam, de trotse winnaar van de eerste periode, incasseerde thuis tegen FC Eindhoven de derde nederlaag op rij: 1-2. Go Ahead profiteerde dankbaar, door met dezelfde cijfers te winnen bij MVV Maastricht. Daardoor is de club uit Deventer na elf wedstrijden de nieuwe nummer één, met 24 punten. Eindhoven staat tweede met 23 uit twaalf, Volendam heeft 22 punten uit elf duels.

Volendam leidde in eigen stadion lang door een prachtig doelpunt kort voor rust van Gyliano van Velzen. Enkele minuten eerder had ploeggenoot Bert Steltenpool een strafschop gemist. Eindhoven sloeg in het laatste kwartier echter toe, door twee treffers van de Belgische invaller Jinty Caenepeel (1-2). Go Ahead Eagles zegevierde in Maastricht dankzij doelpunten van Leon de Kogel (strafschop) en Randy Wolters.

VVV-Venlo blijft ook bovenin meedraaien door winst op Jong Ajax: 3-0. Alle doelpunten in De Koel vielen voor rust en kwamen van Ralf Seuntjens (twee) en Jonathan Opoku. De Limburgse club staat vierde, met evenveel punten als Volendam dat wel een wedstrijd minder speelde. NAC Breda, dat het debuut van trainer Marinus Dijkhuizen opluisterde met een 6-1-overwinning bij FC Oss, is de nummer vijf van de ranglijst.

Het uit de eredivisie gedegradeerde FC Dordrecht blijft wisselvallig presteren. De 'Schapenkoppen' moesten vrijdag in eigen stadion buigen voor FC Den Bosch: 1-2. Denis Pozder maakte het winnende doelpunt aan de Krommedijk. Fortuna Sittard won met 1-0 van RKC Waalwijk, Almere City FC klopte Achilles '29 met 2-1.