Grote belangstelling voor terugkeer Oranje in São Paulo

Grote belangstelling voor terugkeer Oranje in São Paulo

Harry Nijland • 21:26, 07-07-2014 / Laatste Update: 12:38, 13-12-2023

SÃO PAULO - Het Nederlands elftal heeft maandag voor de 2e keer intrek genomen in het Pullman Ibirapuera-hotel in São Paulo. Onder grote belangstelling van de internationale media arriveerde de selectie van bondscoach Louis van Gaal rond 13.30 uur Braziliaanse tijd (18.30 uur in Nederland) bij het hotel.

In het Pullman Ibirapuera-hotel verbleef Oranje ook al rond de 3e groepswedstrijd op het WK tegen Chili (2-0 zege).

Blessures
Van Gaal heeft al zijn spelers meegenomen naar São Paulo, inclusief de geblesseerde middenvelders Leroy Fer (hamstring) en Nigel de Jong (lies). Voor zowel Fer als De Jong komt de halve finale van woensdag tegen Argentinië te vroeg. Beiden werken hard aan hun herstel en hopen mogelijk in het weekeinde, als het WK eindigt, nog een rol van betekenis te spelen.

Persconferentie
Het Nederlands elftal traint maandagavond achter gesloten deuren in het Estádio Municipal Paulo Machado de Carvalho, ook wel bekend als het Pacaembu-stadion. Dat is ook de plek waar Oranje dinsdag de laatste training afwerkt in de aanloop naar de halve finale. Aansluitend geeft Van Gaal een persconferentie in de Arena de São Paulo, waar woensdag vanaf 17.00 uur lokale tijd (22.00 uur in Nederland) het Nederlands elftal en Argentinië gaan uitmaken wie naar de WK-finale gaat.

Rio
Bij winst keert de nationale ploeg terug naar Rio de Janeiro, waar zondag in het Maracanã-stadion de finale wordt gespeeld. Een nederlaag tegen de Argentijnen betekent dat Oranje zaterdag in Brasilia om de 3e plaats moet spelen.

Een kleine reportage van de aankomst van Oranje bij het nieuwe onderkomen. Beelden zijn van de NOS