Ten Hag roemt zijn spelers na dubbel: 'Enorme drive, karakter en weerbaarheid'
i

BSR Agency

Ten Hag roemt zijn spelers na dubbel: 'Enorme drive, karakter en weerbaarheid'

Brian Vesseur • 19:49, 12-05-2019 / Laatste Update: 04:11, 06-01-2024

De dubbel kan Ajax bijna niet meer ontgaan. Als je dan ook nog het succes in de Champions League meerekent, kan je spreken van een enorm topseizoen. Ook voor Erik ten Hag, de trainer van de succesformatie. ,,Ik voel me goed, het kan niet beter", glunderde Ten Hag na de 4-1 zege op FC Utrecht.

,,Maar woensdag is de kampioenswedstrijd. Dan moeten we het voltrekken en daar gaan we voor. Als het echt binnen is, dan vieren we het", zei Ten Hag bij de NOS.

Complimenten

Zelfs als Ajax woensdag verliest bij De Graafschap moet PSV nog een verschil van 14 doelpunten goedmaken. ,,Dit is zeker een voorschot, maar laten we het over de wedstrijd hebben. Ik moet mijn ploeg complimenten geven. Als je zo kunt reageren na die vroege tegengoal… er zit zo’n drive, karakter en enorme weerbaarheid in de ploeg.”

FC Utrecht

Na 38 seconden lag de bal vandaag al achter André Onana. ,,Dan ga je kijken hoe de ploeg reageert, dat ging gelijk goed. Het tempo werd opgeschroefd, we maakten een goede goal en we zetten de jacht op de 2-1 in. We hebben natuurlijk de nodige tegenvallers gehad de afgelopen dagen. Met David Neres natuurlijk en Hakim Ziyech die de afgelopen dagen ziek was. Als je dan ziet wat ze op de mat kunnen brengen...”, zei Ten Hag met bewondering in zijn stem.