Heerenveen thuis onderuit tegen Heracles

Harry Nijland • 21:34, 29-11-2014 / Laatste Update: 15:03, 13-12-2023

HEERENVEEN - John Stegeman lijkt Heracles Almelo helemaal op de rit te hebben. De opvolger van de in september ontslagen trainer Jan de Jonge boekte zaterdag met de Twentse ploeg op bezoek bij sc Heerenveen de derde zege van het seizoen: 0-1. Heracles neemt daardoor verder afstand van de laatste plaats.

De thuisploeg begon gehavend aan het duel. Behalve de geschorste trainer Dwight Lodeweges, die werd vervangen door Johnny Jansen, moest de ploeg het ook doen zonder de zwaar geblesseerde Jordy Buijs en de eveneens geschorste Luciano Slagveer en Joey van den Berg.

Dat er voor de rust niet werd gescoord, mag op zijn minst opmerkelijk worden genoemd. Beide ploegen lieten de nodige kansen liggen. Zo had verdediger Jeroen Veldmate de gasten al binnen een minuut op voorsprong kunnen zetten. Hij stuitte met een intikker echter op doelman Kristoffer Nordfeldt. Aan de overkant had diens collega Dennis Telgenkamp goed het zicht op pogingen van Marten de Roon en Sam Larsson. Hoogtepunt van de eerste helft was echter de omhaal van Bryan Linssen. De fraaie poging van de aanvaller van Heracles ging echter net naast.

Tweede helft
Wat Heracles in de eerste helft dus niet lukte, lukte vlak na de hervatting wel. Wout Weghorst scoorde al in de 47e minuut, na het laatste station te zijn geweest van een aanval via Iliass Bel Hassani, die De Roon door de benen speelde, en Linssen. De jonge spits hoefde zijn voet alleen nog maar tegen de bal te zetten: 0-1.

Die tussenstand zinde Heerenveen-coach Jansen totaal niet. Na een uur spelen bracht de tijdelijke vervanger van Lodeweges met de Deen Thomas Dalgaard een extra spits naast de vrij onzichtbare Mark Uth. Het leverde de Friezen een handvol aardige kansen op, maar het gaf achterin ook veel ruimte weg. Linssen en invaller Denni Avdic verzuimden de 0-2 binnen te werken.