Heracles tegen FC Emmen op zoek naar eerherstel

Heracles tegen FC Emmen op zoek naar eerherstel

17:50, 27-10-2014 / Laatste Update: 11:51, 13-12-2023

ALMELO – Heracles gaat dinsdagavond (20 uur) in het eigen Polman Stadion tegen FC Emmen op jacht naar de volgende ronde van het bekertoernooi.

De bekerconfrontatie tegen de Drentse ploeg is bovendien een mogelijkheid voor de ploeg van John Stegeman om het gekrenkte zelfvertrouwen weer een beetje op te krikken. Heracles zit na de 3-1 thuisnederlaag tegen Willem II, afgelopen zaterdag, nog dieper in de zorgen. De Almeloërs staan na tien speelrondes met slechts drie punten stevig op de laatste plaats.

Trainer John Stegeman had maandagmiddag weinig behoefte om al te uitvoerig terug te komen op het debacle van zaterdagavond. Uit de analyse van het echec tegen Willem II is gekomen dat er vooral in verdedigend opzicht te veel fout gaat. Daar moet aan gewerkt worden, stelt de oefenmeester.

Stegeman: ,,Dan gaat het niet alleen om de laatste linie maar om de hele organisatie. We moeten verdedigend stappen maken. We krijgen te veel en te makkelijk goals tegen. Als we wedstrijden willen winnen moeten we er eerst voor zorgen dat we geen tegengoals krijgen. Daar ligt op dit moment het grootste probleem. Maar we richten ons nu op het bekerduel tegen FC Emmen. We willen heel graag verder in het toernooi.”

Stegeman wilde niet bevestigen dat hij met hetzelfde elftal gaat spelen als tegen Willem II. Mogelijk worden er een of meer wijzigingen doorgevoerd.

Bart Schenkeveld (vocht in de knie) is er sowieso niet bij. Ook tweede doelman Bram Castro (blessure bovenbeen) zit in de ziekenboeg.