Hiddink werd gewoon ontslagen door de KNVB

Hiddink werd gewoon ontslagen door de KNVB

admin • 15:00, 06-12-2015 / Laatste Update: 17:43, 12-12-2023

Guus Hiddink en de KNVB gingen in goed overleg uit elkaar, werd er gemeld in een persbericht. Later gaf Hiddink aan dat hij gewoon is ontslagen door voorzitter Bert van Oostveen. "Ik kreeg te horen dat ik tegen IJsland niet meer op de bank zou zitten."

Dictaat

Hiddink had totaal niet aan zien komen dat hij ontslagen werd. “Dat was een eenzijdige beslissing", vertelt Hiddink in het programma De Tafel van Kees op FOX Sports. "Een dictaat. Dat viel koud op mijn dak." En die beslissing werd in een kwartier gemaakt, aldus de oud-bondscoach.

Geen spijt

De Achterhoeker heeft geen spijt van 'grote dingen'. "Natuurlijk is er discussie over tactiek en opstellingen, maar als ik terugkijk zijn er geen enorme beslissingen waar ik spijt van heb." Daarnaast adviseerde hij ook nog om een technisch directeur aan te stellen. Daar had Hiddink zelf wel oren naar gehad. "Maar daar is nooit over gesproken."

Ronald

Ronald de Boer werd ook nog even 'teruggepakt' door Hiddink. De analyticus had de coach vorig jaar outdated genoemd, op Engelse televisie. “'Dat is nooit leuk, als je goed met iemand gewerkt hebt. Maar hij vroeg me wel om bondscoach van Qatar te worden tot 2022. Dus dat vond ik wel grappig, ja.”