Huub Stevens start met punt bij Hoffenheim

Huub Stevens start met punt bij Hoffenheim

admin • 18:35, 31-10-2015 / Laatste Update: 00:07, 13-12-2023

Huub Stevens heeft zijn eerste wedstrijd op de bank bij TSG 1899 Hoffenheim afgesloten met een gelijkspel. De uitwedstrijd tegen 1. FC Köln leverde geen doelpunten op: 0-0.

De 61-jarige Limburger werd begin deze week aangesteld als opvolger van de ontslagen Markus Gisdol. Die wist met het ambitieuze Hoffenheim in de eerste tien competitiewedstrijden slechts zes punten te pakken.

Stevens en zijn assistent Alfred Schreuder gaven Mark Uth in Keulen een basisplaats. De voormalige topschutter van sc Heerenveen kon Hoffenheim echter niet aan een doelpunt helpen, net als oudgediende Kevin Kuranyi, die Uth in de slotfase verving. Stevens is voor het vijftiende seizoen present in de Bundesliga, een record voor een trainer van buiten Duitsland.

Plekje gestegen

Dankzij het gelijkspel in Keulen klom Hoffenheim zowaar een plekje, naar de zestiende positie. VfB Stuttgart en FC Augsburg staan nog onder de nieuwe club van Stevens. Augsburg liet thuis tegen FSV Mainz 05 de kans liggen om de laatste plek te verlaten. De ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh boog een vroege achterstand van 0-2 om in een 3-2-voorsprong, mede dankzij een benutte strafschop van de Nederlandse verdediger, maar kreeg diep in blessuretijd nog de gelijkmaker tegen. De Japanse spits Yoshinori Muto maakte alle doelpunten van Mainz.

Lees ook: Sportieve Lahm maakt eerste overtreding in ruim een jaar

Lees ook: Top 100 talenten bomvol Eredivisie-spelers

Lees ook: Kun jij je vrienden ook nooit volgen als ze over Rugby praten? Check ‘Rugby voor dummies’