Huub Stevens volgend seizoen opgevolgd door 28-jarige Nagelsmann

Huub Stevens volgend seizoen opgevolgd door 28-jarige Nagelsmann

admin • 16:50, 27-10-2015 / Laatste Update: 12:29, 08-01-2024

De Duitse voetbalclub TSG 1899 Hoffenheim doet snel zaken. Een dag nadat Huub Stevens als trainer werd aangesteld voor de rest van het seizoen, maakte de clubleiding bekend dat Julian Nagelsmann hem daarna opvolgt. De pas 28-jarige Duitser heeft momenteel de A-junioren onder zijn hoede en volgt de opleiding voor het hoogste trainersdiploma.

,,Huub Stevens is het heden, Julian Nagelsmann de toekomst'', zei technisch directeur Alexander Rosen dinsdag. ,,Hij is sinds 2006 trainer en past in onze visie. We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en autoriteit.''

Voorlaatste

Hoffenheim won dit seizoen pas één competitiewedstrijd. Met zes punten uit tien duels staat de ploeg voorlaatste in de Bundesliga, met alleen FC Augsburg (vijf punten) nog onder zich. De clubleiding besloot maandag trainer Markus Gisdol te ontslaan en Stevens aan te stellen als diens opvolger. De Limburger behoedde de afgelopen twee jaar VfB Stuttgart, steeds als interim-trainer, voor degradatie. Stevens nam daarna zitting in de adviesraad van Schalke 04.

Lees ook: Teambaas Toro Rosso: Verstappen pikt snel dingen op 

Lees ook: Bureau helpt Elia met omgaan scheldgedrag op social media

Lees ook: Rooney krijgt benefietwedstrijd van Manchester United