IJsselmeervogels neemt 'ingrijpende maatregelen' tegen rellende supporters

IJsselmeervogels neemt 'ingrijpende maatregelen' tegen rellende supporters

admin • 11:46, 13-11-2015 / Laatste Update: 17:54, 12-12-2023

IJsselmeervogels heeft een vijftal supporters bestraft. Dit naar aanleiding van de gebeurtenissen bij de uitwedstrijd van de Spakenburgse topklasser bij SteDoCo in Hoornaar. Bij dat verloren duel (2-1), op 17 oktober, was de sfeer grimmig en werd dochter Amy van de inmiddels ontslagen trainer Frans Adelaar in de rust tegen de grond geduwd.

Drie betrokkenen, die een functie binnen IJsselmeervogels hebben, zijn geschorst tot het einde van het seizoen. Twee supporters is de toegang op sportpark De Westmaat op wedstrijddagen van het eerste elftal ontzegd tot het einde van het seizoen. Alle vijf hebben als voorwaardelijke sanctie een schorsing van een jaar,  met een proeftijd van een jaar.

Maatregelen

IJsselmeervogels noemt het 'ingrijpende maatregelen' en betitelt het gedrag als 'absoluut niet acceptabel'. De speciale onderzoekscommissie, onder leiding van jurist en politiedocent  Jan Heinen, kwam tot de conclusie dat het ging om 'grof en kwetsend taalgebruik' en om 'duw- en trekwerk'. Van slaan of vechtpartijen was volgens de commissie geen sprake.

Lees ook: Slechte verliezer Wade biedt ‘Barney’ excuses aan

Lees ook: Schoen met stompe neus moet voetbal veranderen (video)

Lees ook: Zlatan denkt na over afscheid bij nationale ploeg