Kazim stapte kleedkamer AZ binnen: "Jullie hadden hem moeten helpen"
i

ANP

Kazim stapte kleedkamer AZ binnen: "Jullie hadden hem moeten helpen"

Harry Nijland • 11:59, 07-04-2015 / Laatste Update: 10:27, 13-12-2023

Er vond een opmerkelijk voorval plaats na afloop van de wedstrijd AZ - Feyenoord. Collin Kazim-Richards, spits van de Rotterdammers, stapte de kleedkamer van AZ in om het op te nemen voor verdediger Derrick Luckassen. De jonge speler van AZ maakte al na twee minuten een eigen doelpunt en leidde zo de 1-4 nederlaag in.

Luckassen werd door het publiek uitgejoeld en maakte op het veld een onzekere indruk. Kazim-Richards besloot na de wedstrijd de verdediger een hart onder de riem te steken.Hij stapte de kleedkamer van de Alkmaarders binnen en nam, tot ieders verbazing, het woord.

Volgens De Telegraaf zei hij tegen Luckassen dat de jongeling zich niets moest aantrekken van de negatieve geluiden en dat dit soort momenten nou eenmaal erbij horen in de voetballerij. Maar voor de rest van de selectie had hij een donderpreek in huis.

“Jullie hebben deze jongen laten zakken na die vroege eigen goal, jullie hadden hem moeten helpen en dat is niet gebeurd”, zei de Feyenoorder boos, die daarmee in de kleedkamer zowel verbazing als bewondering wekte.