Keeper Kirsten reageert op contractgate NEC: 'teleurgesteld'
i

Pro Shots

Keeper Kirsten reageert op contractgate NEC: 'teleurgesteld'

admin • 18:19, 07-12-2015 / Laatste Update: 13:42, 12-12-2023

Benjamin Kirsten is teleurgesteld over zijn gedwongen vertrek bij NEC. De Duitser stelt dat hij een verschil van mening heeft met de Nijmeegse club over een knieoperatie. De doelman wil de ingreep op advies van zijn arts niet uitstellen. Hij betreurt dat het avontuur in Nijmegen na zes maanden op ongelukkige wijze is beëindigd.

NEC was behoorlijk fel zondag: "Zo werken we niet bij NEC", had de directeur gezegd. Kirsten (28) verklaarde zondag voor het duel met PEC Zwolle (2-2) nog dat er geen sprake was van een conflict met NEC. Intussen is hij op die verklaring terug gekomen. ,,Ik ben op het verkeerde moment geblesseerd geraakt”, stelt Kirsten. ,,Er is een kleine ingreep nodig. NEC was er niet blij mee en wilde die operatie uitstellen. Ik volg de raad van mijn arts en wil eventuele schade op de langere termijn uitsluiten.”

,,Voor de wedstrijd tegen Zwolle had ik gericht getraind en was ik ook gewoon fit”, verklaart Kirsten. ,,Dat ik naar de tribune werd verwezen, kwam onverwacht. Het is uiteindelijk jammer dat zes mooie maanden zo eindigen.”