Knotsgekke fase brengt Roda JC aan kop ranglijst

admin • 17:27, 02-11-2014 / Laatste Update: 12:08, 13-12-2023

GROESBEEK - Achilles'29 maakte er zondag lang een spannende wedstrijd van tegen Roda JC, maar in een paar knotsgekke minuten na de pauze liep de ploeg uit Kerkrade toch uit naar een riante zege: 0-4. Breekpunt was de rode kaart voor Migiel Zeller en de strafschop voor 0-2.

Trainer Francois Gesthuizen miste een week eerder tegen MVV (3-2 verlies) mannelijkheid bij zijn ploeg. Die boodschap was blijkbaar aangekomen, want op inzet en werklust bleef Achilles lange tijd prima overeind tegen de Limburgers.

Het eerste gevaar kwam ook van Achilles. Al een paar seconden na de aftrap had Roda-doelman Bram Verbist veel moeite met een schot van Jop van Steen. De Groesbeekse semi-profs speelden compact en gedisciplineerd en Roda JC had daar moeite mee. Pas na 13 minuten waren de gasten uit Kerkrade voor het eerst gevaarlijk. Na iets meer dan een half uur kreeg Roda de beste kans voor rust. Na een aardige combinatie in het Groesbeekse strafschopgebied schoot Anco Jansen naast. Aan de andere kant was Achilles geregeld gevaarlijk via standaardsituaties en Thijs Hendriks had na 44 minuten pech dat zijn uithaal door Guy Ramos geblokt werd.

Vroeg na de pauze hadden de massaal meegereisde Roda-fans in een paar minuten ineens heel wat te vieren. Na 49 minuten viel uit het niets de 0-1. Rutger Worm raakte op het middenveld de bal totaal verkeerd, waarmee hij heel prompt Frank Demouge een vrije doortocht bood. De spits van Roda passeerde Leon ter Wielen met een bekeken lob: 0-1. Hendriks was vlak daarna dicht bij de gelijkmaker, maar Verbist redde knap.

Een paar minuten later was het duel beslist, met 2 treffers van Roda in 3 minuten en de rode kaart voor Migiel Zeller van Achilles. De verdediger had net geel op zak toen hij in een duel met Demouge de spits aantikte: strafschop en het 2e geel voor Zeller. Marc Höcher schoot de penalty binnen: 0-2.

Johan Plat tikte 3 minuten later de 0-3 binnen en Höcher zorgde een kwartier voor tijd voor de mooiste treffer van de middag. Hij knalde bij de 2e paal een hoekschop ineens uit lucht raak: 0-4.

Achilles'29 - Roda JC 0-4 (0-0)

49. Demouge 0-1, 57. Höcher (penalty) 0-2, 59. Plat 0-3, 76. Höcher 0-4. Rood: 57. Zeller (2x geel, Achilles).

Achilles: Ter Wielen; Edwards, Dingil, Zeller, Verhoeven; Shanwary (62. Sürmeli), Smits, Worm (62. Kaak), Van Steen; Hendriks, Thoone (80. Zijler).