Koeman bij debuut onderuit tegen Liverpool

admin • 18:30, 17-08-2014 / Laatste Update: 08:53, 13-12-2023

LIVERPOOL (ANP) - Na Louis van Gaal heeft ook Ronald Koeman zijn eerste wedstrijd als coach in de Premier League verloren. De Nederlander zag zondag op Anfield dat titelkandidaat Liverpool net iets te sterk was voor Southampton, 2-1.

Koeman, met naast zich op de bank broer Erwin, had oud-Feyenoorder Graziano Pellè en voormalig Twentenaar Dusan Tadic een basisplaats gegeven. Daniel Sturridge maakte 10 minuten voor tijd het winnende doelpunt. Daarna schoot de Fransman Morgan Schneiderlin voor Southampton nog tegen de onderkant van de lat.

Voor eigen publiek kwam Liverpool na 23 minuten op voorsprong. Raheem Sterling scoorde na een prachtige pass van Jordan Henderson. Na bijna een uur zag Koeman zijn formatie langszij komen. Nathaniel Clyne maakte de 1-1, na een fraai hakballetje van Tadic.