Koeman blijft duidelijk: Oranje is geen optie (video)

Koeman blijft duidelijk: Oranje is geen optie (video)

admin • 18:11, 15-10-2015 / Laatste Update: 11:36, 13-12-2023

Na de mislukte EK-kwalificatie is de kritiek op bondscoach Danny Blind immens. Ronald Koeman, die al eerder in beeld was bij de KNVB, wordt als ideale vervanger gezien. Maar de trainer van Southampton gaf donderdagmiddag opnieuw aan op dit moment geen enkele interesse te hebben in het bondscoachschap.

Koeman says there is "no possibility" of him taking over as Netherlands manager. #saintsfc https://t.co/BM2XrGcClM

— Premier League EPL (@EPL_ArabicNews) 15 oktober 2015

Koeman wil blijven

Op een persconferentie voor de wedstrijd tussen Southampton en Leicester City kreeg Koeman van Britse journalisten opnieuw vragen over het Nederlands elftal. Het antwoord van de 52-jarige manager was heel duidelijk. ,,Dit is dezelfde vraag die ik een maand geleden kreeg. Ik ben manager van Southampton. Dat ben ik graag en wil ik ook blijven. Na dit seizoen heb ik nog een contract voor een jaar. Dus er is geen mogelijkheid dat ik hier wegga.''

Opvolger Van Gaal

Koeman was zo'n twee jaar geleden nadrukkelijk in beeld als opvolger van toenmalig bondscoach Louis van Gaal, maar de KNVB koos voor Guus Hiddink. Die werd na een slechte serie resultaten afgelopen zomer ontslagen. Zijn opvolger Danny Blind kreeg Oranje evenmin aan de praat.

Lees ook: ‘Barça kwam voor Van Persie, niet voor Ajacieden’

Lees ook: Vriendin leert Max Verstappen huishouden

Lees ook: 'Santos wil 55 miljoen euro en half jaar schorsing voor Neymar'