Koeman: 'Ik zou Vlaar graag bij Southampton hebben'

Koeman: 'Ik zou Vlaar graag bij Southampton hebben'

admin • 15:30, 15-08-2014 / Laatste Update: 13:00, 13-12-2023

SOUTHAMPTON - Ronald Koeman heeft zijn interesse in Ron Vlaar niet onder stoelen of banken geschoven. In gesprek met Helden geeft de nieuwe trainer van Southampton aan de aanvoerder van Aston Villa graag over te nemen. Bij Oranje maakte Vlaar indruk op het WK in Brazilië. Vanuit verschillende clubs is er inmiddels interesse getoond in de 29-jarige verdediger. 

"Ron is bij ons, bij Feyenoord, vaste speler van het Nederlands elftal geworden, heeft veel extra getraind en is in Engeland nog beter geworden", zei Koeman lovend in Helden. "Hij groeide, zeker op het einde, uit tot de beste verdediger van het WK. Fantastische jongen voor de groep, Ron is een echte aanvoerder. Ik zou hem er bij Southampton graag bij hebben."

Koeman zag al veel dragende spelers van vorig seizoen vertrekken uit Southampton. Aanvallers Rickie Lambert en Adam Llalana kozen voor een overstap naar Liverpool, terwijl de sterke verdediger Dejan Lovren dezelfde weg bewandelde. Mogelijk vertrekt ook middenvelder Morgan Schneiderlin nog bij de club van Koeman. De oud-trainer van Feyenoord ziet in Vlaar de ideale vervanger van Lovren. Maar Vlaar's trainer bij Aston Villa, Paul Lambert, heeft al aangegeven zijn aanvoerder niet kwijt te willen.