Koploper Besiktas loopt uit in Super Lig

admin • 21:31, 26-10-2015 / Laatste Update: 11:58, 13-12-2023

Besiktas is maandagavond in de Turkse Süper Lig uitgelopen op Galatasaray en Fenerbahçe. De lijstaanvoerder won uit bij Antalyaspor met 5-1 en heeft nu vier punten voorsprong op zijn naaste concurrenten. Die speelden tegen elkaar gelijk: 1-1.

Besiktas kwam na een kwartier op voorsprong door een treffer van Necip Uysal. De 34-jarige Kameroense spits Samuel Eto'o gaf de thuisclub halverwege de eerste helft weer hoop, maar die duurde slechts vijf minuten. Mario Gómez zorgde voor 1-2.

Na ruim een uur besliste de Duitser de wedstrijd ook, op aangeven van landgenoot Andreas Beck. Besiktas liep verder uit door Olcay Sahan na voorbereidend werk van de in Zaandam geboren en opgegroeide Turkse international Oguzhan Özyakup. Vlak voor tijd maakte invaller Cenk Tuson de nederlaag voor Antalyaspor nog wat pijnlijker.