Lammers schiet Heerenveen in slotfase voorbij AZ in lekkere wedstrijd

Brian Vesseur • 19:46, 28-10-2018 / Laatste Update: 13:11, 07-01-2024

AZ en sc Heerenveen hebben zondagmiddag een heel lekker potje gespeeld. Beide ploegen wisten tot de 80e minuut 2 keer te scoren. Door een laat doelpunt van Sam Lammers ging de uitploeg er in Alkmaar met de 3 punten vandoor.

Michel Vlap was van grote waarde bij de bezoekers. De middenvelder kwam op fraaie wijze twee keer tot scoren.

Bijna een punt voor AZ

Thomas Ouwejan opende na ruim een kwartier de score voor AZ, dat daarna het initiatief uit handen moest geven. In de 79e minuut leek Albert Gudmundsson de thuisclub alsnog een punt te bezorgen (2-2). Sam Lammers stelde voor sc Heerenveen in de 84e minuut echter de zwaarbevochten zege veilig.

De wedstrijd bleef spannend tot aan de laatste minuut. Mede dankzij doelman Warner Hahn wist sc Heerenveen de voorsprong tot het einde vast te houden. Met een fluitconcert van het ontevreden thuispubliek dook AZ de catacomben in.

Slechte reeks

AZ is met een slechte serie bezig in de eredivisie. Uit de laatste 4 competitieduels haalde de ploeg van trainer John van den Brom slechts 1 punt. De laatste 3 wedstrijden gingen zelfs verloren. SC Heerenveen is dit seizoen nog altijd ongeslagen in uitwedstrijden.