🎥 | Leicester verliest, Liverpool kan titel al ruiken

admin • 19:07, 11-01-2020 / Laatste Update: 04:39, 05-01-2024

Leicester, de nummer 2 van de Premier League, heeft met 1-2 verloren van Southampton. Liverpool heeft 1 duel minder gespeeld dan Leicester en staat al met 13 punten voor.

Zaterdag kan de ploeg van trainer Jürgen Klopp alle spanning uit de competitie weg zuigen door de voorsprong uit te breiden naar 16 punten. Dan kunnen ze daar in Liverpool alvast de dubbeldekkers bestellen voor de feestelijke rondrit.

Round-up

Southampton nam tegen Leicester revanche voor de pijnlijke 9-0-nederlaag eerder dit seizoen op eigen veld. Dennis Praet had Leicester na een kwartier nog op voorsprong gezet. Stuart Armstrong maakte kort daarna gelijk en in de slotfase beloonde Danny Ings het goede spel van Southampton met het winnende doelpunt, alweer zijn 14e van dit seizoen.

Tottenham

Niet dat er zaterdag een makkelijk potje op het menu staat voor Liverpool. The Reds spelen uit tegen Tottenham Hotspur, de ploeg van Jose Mourinho. Waar zal hij dit keer gaan schuilen als hij de camera's even zat is? Vrijdag gaf hij toe weleens wat rust op te zoeken op de plee.

Makkie

Chelsea en Manchester United hadden een eenvoudige middag. Chelsea was met 3-0 te sterk voor Burnley en de eindstand was al na 49 minuten bereikt. United was op schot tegen Norwich City. Mede door 2 doelpunten van Marcus Rashford werd het 4-0. De laatste keer dat United een competitiewedstrijd met een marge van 4 wist te winnen was op 11 augustus van vorig jaar toen Chelsea met 4-0 werd ingemaakt.

Richarlison leidde Everton naar een 1-0-zege op Brighton & Hove Albion, waar Davy Pröpper de hele wedstrijd meedeed.