Liverpool blameert zich in Bulgarije

Harry Nijland • 23:52, 26-11-2014 / Laatste Update: 13:16, 13-12-2023

SOFIA - Brendan Rodgers krijgt maar geen lucht in Engelse dienst. De Noord-Ierse coach van Liverpool zag zijn ploeg woensdag in de Champions League in de slotfase een zege op Ludogorets weggeven: 2-2.

Dani Abalo zette de Bulgaarse thuisploeg al na 3 minuten op voorsprong. Rickie Lambert trok de stand 5 minuten later weer gelijk na geblunder in de defensie van Ludogorets. Jordan Henderson bracht de Engelse gasten nog voor rust op 2-1. Die treffer leek lange tijd voldoende voor de zege. Georgi Terziev maakte echter in de 88e minuut nog gelijk.

In dezelfde poule bezorgde Cristiano Ronaldo Real Madrid de 5e zege. In Basel wonnen de Spanjaarden met 1-0. Na een goede actie van Karim Benzema, kon de Portugese sterspeler eenvoudig binnentikken.

Liverpool krijgt Basel, dat 2 punten meer heeft, 9 december op bezoek en moet dan winnen. Basel heeft aan een punt genoeg.